Idegen szavak szótára

unikornis jelentése

Unikornis jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ unikornis jelentése közérthetően itt.
  1. (mitológia) egyszarvú → lóhoz hasonló mitikus teremtmény egyetlen hosszú, spirálisan csavart szarvval a homlokán (a középkori európai legendák és a keleti mitológiák egyaránt említik, jelképezve a tisztaságot és az erényt)
  2. (üzleti) olyan startup vállalkozás, amelynek piaci értékelése meghaladja az 1 milliárd dollárt → ritka és különleges sikerességet jelképez a technológiai és innovatív iparágakban

Az unikornis a mítoszok és legendák egyik legismertebb és legkedveltebb lénye, amely az évszázadok során számos kultúrában megjelent. Tradicionálisan a tisztaságot, az ártatlanságot és az erényt szimbolizálja, és gyakran kapcsolódnak hozzá gyógyító képességek vagy egyéb mágikus tulajdonságok. Az üzleti életben az unikornis kifejezés a 21. században vált népszerűvé, hogy leírja azokat a rendkívül sikeres startup vállalkozásokat, amelyek rövid idő alatt elértek egy milliárd dolláros piaci értékelést, ami ritka és különleges teljesítményt jelent. A popkultúrában az unikornisok gyakori motívumok, amelyek az egyediség, a varázslat és a pozitivitás üzenetét hordozzák.

Példamondat:

  • Gyermekkori kedvenc mesekönyvem egy bátor unikornis kalandjairól szólt, aki megmenti a királyságot.
  • Az unikornis startupok inspiráló sikertörténetek a technológiai világban, mutatva, hogy az innováció és a kitartás milyen magasra repítheti a vállalkozásokat.
  • A barátom unikornisos pólót viselt a buliban, ami tökéletesen kifejezte egyedi és varázslatos személyiségét.

Eredet: Az "unikornis" szó a latin "unicornis" kifejezésből származik, ami 'egyszarvút' jelent ('uni-' = egy, '-cornis' = szarv). A mítikus lény képe az ókor óta jelen van az emberi kultúrában, de különösen a középkori és reneszánsz Európában vált népszerűvé, ahol az unikornisokat gyakran ábrázolták a keresztény szimbolizmus részeként, jelentésük pedig az idők során tovább gazdagodott. A modern kori értelmezésük sokrétű, a mítosztól kezdve az üzleti sikerig és a kulturális ikonig terjed.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: unikornis jelentése magyarul

Vidanet banner