Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: emulgeálószer, fényezőanyag, habosítószer, kelátképző anyag, nedvesítőszer, stabilizátor, sűrítőanyag, tömegnövelő szer, zselésítőanyag

Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert

E-szám rövid leírása: Az alginsav ammóniumsója. Az alginátok a tengeri barnamoszatok fő szerkezeti elemei. Kalcium ionok jelenlétében gélt képez.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: desszertek, fagylaltok, gyümölcs készítmények, salátaöntetek, sütőipari töltelékek, szószok

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 403 Ammónium-alginát jelentése magyarul

Vidanet banner