Gamer szótár

beta release jelentése

Beta release jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ beta release fordítása, magyarázata itt.
  1. béta kiadás egy játék korai kiadása, a játék első nyilvános tesztje

Egy videójáték korai kiadása, az alfa kiadást követően, amikor a játék fejlesztője a játékosok és a tesztelők visszajelzéseit kéri a hibák eltávolítása érdekében a termék kereskedelmi kiadása előtt. A beta release időszak alatt a játék általában még nem tekinthető teljesen késznek, és a játékosoknak számítaniuk kell néhány hibára és problémára. A fejlesztők a beta tesztelés során kapott visszajelzéseket felhasználják a játék javítására és optimalizálására a végleges kiadás előtt.

Példamondat:

  • A játék beta release-ének idején a fejlesztők visszajelzéseket gyűjtenek a játékosoktól, hogy javítsák a játékot a végleges kiadás előtt.
  • A beta release során a játékosok előzetesen kipróbálhatják a játékot, de számítaniuk kell néhány hibára és problémára.
  • A fejlesztők bejelentették, hogy a játék nyílt beta release-ét a hónap végén indítják, így mindenki kipróbálhatja és visszajelzéseket adhat.

Eredet: A "beta release" kifejezés az angol "beta" (második görög betű) és "release" (kiadás) szavak összevonásából ered. A videojátékokban a "beta release" a játék fejlesztésének egy szakasza, amely a játék első nyilvános tesztelését jelenti.

 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: beta release jelentése magyarul