Gamer szótár

cheat jelentése

Cheat jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ cheat fordítása, magyarázata itt.
  1. csalás
  2. csalókód

A cheat, azat csalás a tisztességtelen vagy tiltott előny megszerzését jelenti. A videójátékokban a csaláshoz tartozik például az automatikus célzás, a sebesség meghekkelése, a teleportálás, a falakon való átlátás, a legyőzhetetlenné válás stb.

A cheat utalhat csaló programkódra is, ami lehetővé teszi, hogy a játékos úgy nyerje meg a játékot, vagy szerezzen előnyt, hogy azt egyébként nem érdemli meg. A csalásokat általában a játékkészítők használják a játék tesztelése és fejlesztés során, ugyanakkor gyakran a piacra kerülő játékverzióban maradnak, amit aztén később a játékosok felfedeznek és használnak.

Példamondat:

  • A játékosok néha cheat-eket használnak a játékban, hogy könnyebben teljesítsék a küldetéseket vagy különleges képességeket szerezzenek.
  • Az online játékokban általában tilos a cheat, mert tisztességtelen előnyt biztosít a többi játékoshoz képest.
  • A játékfejlesztők gyakran beépítenek csalásokat a játékba, amelyeket a tesztelés során használnak, de a játékosok is felfedezhetik és használhatják őket.

Eredet: A cheat kifejezés az angol "cheat" (csalás) szóból ered.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: cheat jelentése magyarul