1. korai hozzáférés, korai hozzáférésű játék

A videojátéknál az "early access" olyan játékfejlesztési modellre utal, amelyben a játékfejlesztők korai változatot tesznek elérhetővé a játékosok számára, még mielőtt a játék teljesen elkészülne. Az early access célja, hogy a fejlesztők visszajelzéseket gyűjtsenek a játékosoktól. A játékosoknak lehetőségük van kipróbálni és tesztelni a játékot, miközben a fejlesztők folyamatosan javítják és bővítik a tartalmat. Az early access megközelítés előnye, hogy a játékosok közvetlenül hozzájárulhatnak a játék fejlesztéséhez, és a fejlesztők valós időben fogadhatják a közönség visszajelzéseit.

Fontos tudni, hogy az early access általában nem ingyenes, a játékos fizet a játékérét. 

Példamondat:

  • A fejlesztők early access verziót adtak ki a játékból, hogy a játékosok visszajelzéseket adjanak és segítsenek a hibák kijavításában.
  • Az early access játékok előzetes változatai, amelyek még nem teljesek, de a játékosok már játszhatnak velük és megoszthatják véleményüket a fejlesztőkkel.
  • A játékosoknak tudniuk kell, hogy az early access játékok néha lefagynak, és hiányozhatnak belőlük bizonyos funkciók, de ez lehetőséget teremt a közösség részvételére a fejlesztési folyamatban.

Eredet: Az "early access" kifejezés az angol "early" (→ korai)  és "access"  (→ hozzáférés) szavakból ered, a kifejezés jelentése "korai hozzáférés".

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: early access jelentése magyarul

Vidanet banner