1. tárgyak esési gyakorisága, dobási gyakoriság, megszerzési esély általában százalékos arányban van kifejezve, és azt mutatja meg, hogy milyen valószínűséggel nyerhető el egy tárgy a játék során

A videojátéknál a "drop rate" a játékban található tárgyak, felszerelések, nyersanyagok vagy egyéb jutalmak megszerzésének valószínűségét jelenti. A drop rate az egyes tárgyak esetében eltérő lehet, attól függően, hogy milyen ritkasági szintet képviselnek, és mennyire kívánatosak a játékosok számára. A játékfejlesztők a drop rate beállításával befolyásolhatják a játékmenetet, a játékosok motivációját és a játék időtartamát. A drop rate megfelelő beállítása fontos a játék érdekességének és élvezetének fenntartása érdekében.

Példamondat:

  • A játékban a ritka tárgyak esélye, vagyis a drop rate, alacsonyabb, mint a közönséges tárgyaké, ezért a játékosoknak több időt kell tölteniük a ritka tárgyak megszerzésében.
  • A fejlesztők időnként módosíthatják a drop rate-et, hogy kiegyensúlyozzák a játékot és biztosítsák a játékosok számára a kihívást és az izgalmat.
  • A játékban a drop rate növelésére szolgáló bónuszokat lehet megszerezni, amelyek segítenek a játékosoknak a ritka tárgyak gyűjtésében.

Eredet: A "drop rate" kifejezés az angol "drop" (→ ejtés) és "rate" (→ esély, arány) szavakból ered, amelyek együttes jelentése "dobási arány" vagy "esési esély". 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: drop rate jelentése magyarul

Vidanet banner