Gamer szótár

fog of war jelentése

Fog of war jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ fog of war fordítása, magyarázata itt.
  1. rejtett terület, felderítendő terület → a térkép bizonyos részein köd által takart terület, amely korlátozza a játékosok látóterét és információszerzési képességét

A videojátékokban a "fog of war" egy olyan játékmechanika, ami korlátozza a játékosok látóterét és információszerzési képességét. Konkrét megjelenési formáját tekintve egyfajta köd, mely kitakarja a térkép fel nem fedezett részeit. A fog of war általában stratégiai játékokban alkalmazott megoldás, ahol a játékosoknak fel kell deríteniük az ellenséges egységekre és az őket körülvevő területekre vonatkozó információkat.

Példamondat:

  • Ahhoz, hogy a játékosok eltávolítsák a térképet fedő fog of war-t, és lássák az ellenséges egységek pozícióit, fel kell deríteniük az ismeretlen területeket.
  • A fog of war megnehezíti a játékosok számára, hogy pontosan lássák az ellenfelek mozgását, ezért fontos a felderítés.
  • A fog of war stratégiai mélységet ad a játéknak, mert a játékosoknak előre kell tervezniük, és óvatosnak kell lenniük az ismeretlen területeken.

Eredet: A "fog of war" kifejezés az angol "fog" (köd) és "war" (háború) szavakból ered.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: fog of war jelentése magyarul

Vidanet banner