Gamer szótár

fast travel jelentése

Fast travel jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ fast travel fordítása, magyarázata itt.
  1. gyorsutazás → a nyílt világú játékokban elterjedt eszköz, amellyel a játékos karakter(ek) teleportálhatnak a játék világának már felfedezett részei között anélkül, hogy ténylegesen meg kellene tenniük a távolságot

A videojátéknál a "fast travel" olyan játékmechanizmusra utal, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy gyorsan és közvetlenül eljussanak egyik helyszínről a másikra a játék világában, anélkül, hogy a köztes területeken át kellene utazniuk.

A fast travel általában nagy, nyitott világú játékokban, mint például a The Elder Scrolls, a Fallout vagy a The Witcher sorozatokban található, ahol a játékosoknak hatalmas távolságokat kellene megtenniük gyalog vagy járműveken. A fast travel lehetővé teszi a játékosok számára, hogy időt spóroljanak és elkerüljék a monoton utazást a már felfedezett és ismert területeken.

Példamondat:

  • A játék lehetővé teszi a fast travel-t, vagyis a gyorsutazást a térképen megjelölt helyek között, így a játékosok gyorsabban eljuthatnak a különböző helyszínekre.
  • A fast travel használata segít a játékosoknak időt spórolni, és elkerülni a felesleges utazást a már felfedezett területeken.
  • A fast travel általában csak akkor válik elérhetővé, miután a játékosok felfedezték és megnyitották a célállomásokat a játék világában.

Eredet: A "fast travel" kifejezés az angol "fast" (→ gyors) és "travel" (→ utazás) szavakból jött létre.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: fast travel jelentése magyarul