Gamer szótár

kill-death ratio jelentése

Kill-death ratio jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ kill-death ratio fordítása, magyarázata itt.
  1. gyilkosság-halál arány, gyilok/halál arány (röviden KD ratio vagy KD arány)

A kill-death arány (rövidítve KD arány) egy mutató a videojátékokban, különösen a lövöldözős és versengő játékokban, amely azt mutatja, hogy egy játékos hány ellenséget ölt meg, és hány alkalommal halt meg. A kill-death arányt gyakran használják a játékosok teljesítményének összehasonlítására (minél magasabb, annál jobb).

Példamondat:

  • Péter büszke a magas kill-death arányára, ami azt mutatja, hogy jóval több ellenséget ölt meg, mint ahányszor ő maga meghalt.
  • A rangsorolt meccseken a játékosok gyakran összehasonlítják a KD arányukat, hogy megállapítsák, ki a legjobb a csapatban.
  • A kill-death ratio nem mindig tükrözi a játékos valódi képességeit, hiszen egyes szerepekben, mint például a healer (→ gyógyító), nem a megölések és halálesetek a legfontosabbak.

Eredet: A "kill-death ratio" kifejezés az angol nyelvből származik, és a "kill" (→ ölés, gyilkolás), "death" (→ halál) és "ratio" (→ arány) szavakból áll.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: kill-death ratio jelentése magyarul