Gamer szótár

microtransaction jelentése

Microtransaction jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ microtransaction fordítása, magyarázata itt.
  1. mikrotranzakció → a videójátékokban elérhető kis összegű digitális vásárlások

A videojátékokban a mikrotranzakció olyan kisebb értékű vásárlást jelöl, amelyek során a játékosok valódi pénzt költenek a játékban elérhető virtuális tárgyak, előnyök vagy egyéb szolgáltatások megvásárlására. A mikrotranzakciók egyre elterjedtebbek a videojátékokban, különösen a free-to-play (ingyenesen játszható) játékokban, ahol a játék fejlesztői és kiadói az ebből származó bevételekre támaszkodva fejlesztik és működtetik a játékot. A mikrotranzakciók lehetnek kozmetikai jellegűek, amelyek csak a játékélmény vizuális megjelenését érintik, vagy olyan előnyöket biztosíthatnak, amelyek segítenek a játékosoknak gyorsabban előrehaladni vagy erősebbé válni a játékban.

Példamondat:

  • Pisti mikrotranzakció keretében egy különleges skint vásárolt a karakterének.
  • A játék ingyenesen játszható, de mikrotranzakció révén a játékosok előnyökhöz juthatnak vagy különböző szkineket vásárolhatnak.
  • A fejlesztők a játékban bevezették a mikrotranzakciókat, ezzel biztosítva a játék hosszú távú fejlesztését és fenntarthatóságát.

Eredet: A "microtransaction" kifejezés az angol nyelvből származik, és magyarul "mikrotranzakció" jelentést hordoz.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: microtransaction jelentése magyarul