Gamer szótár

MMORPG jelentése

MMORPG jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ MMORPG fordítása, magyarázata itt.
  1. (rövidítés) többszereplős online szerepjáték (massively-multiplayer online role-playing game)

Az MMORPG-k olyan videojátékok, amelyekben akár több ezer játékos játszhat egyszerre egy hatalmas virtuális világban. Ezek a játékok általában hatalmas, folyamatosan bővülő világokat és összetett történeteket kínálnak, ahol a játékosok karaktereket hozhatnak létre és fejleszthetnek, illetve részt vehetnek küldetéseken, csoportokba szerveződhetnek és interakcióba léphetnek a többi játékossal. Az MMORPG-kben a játékosok általában előfizetési díjat fizetnek a játékhoz való hozzáférésért, bár egyre több ilyen játék vált ingyenes modellre(free-to-play).

Példamondat:

  • Az MMORPG-kben a játékosok létrehozzák saját karaktereiket, és közösen járják be a virtuális világot, miközben más játékosokkal együttműködve küldetéseket teljesítenek.
  • Egy népszerű MMORPG, mint például a World of Warcraft, óriási játékosbázissal rendelkezik, és folyamatosan új tartalmakkal frissül.
  • Az MMORPG-k népszerűségének növekedése az internet elterjedésével és a számítógépes hálózatok fejlődésével párhuzamosan történt. 

Eredet: Az MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) kifejezés az angol nyelvből származik, és magyarul "tömegesen többjátékos online szerepjátékot" jelent. 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: MMORPG jelentése magyarul