Gamer szótár

mission jelentése

Mission jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ mission fordítása, magyarázata itt.
  1. küldetés, misszió → olyan feladat, amit a játékosnak vagy játékosok egy csoportjának teljesítenie kell annak érdekében, hogy továbbhaladjon, ill. jutalmat kapjon

A videojátékokban a küldetés olyan feladatot vagy célt jelöl, amelyet a játékosnak el kell érnie vagy teljesítenie a játék előrehaladása érdekében. A küldetések gyakran a játék fő sztorijának részét képezik (main mission), de lehetnek mellékküldetések is (side mission), amelyek opcionálisak, de extra jutalmakat nyújtanak a játékosok számára. A küldetések általában különböző típusú feladatokat tartalmaznak, mint például harc, felderítés, rejtvények megoldása vagy karakterekkel való interakció. A küldetések sikeres teljesítése gyakran jutalmakat nyújt a játékosnak, mint például új képességek, tárgyak, információk vagy előrehaladás a játék sztorijában.

Példamondat:

  • A játékos teljesítette a küldetést, amelyben egy ellopott tárgyat kellett visszaszereznie a bűnözőktől.
  • A játék során több küldetést is teljesíthetünk, amelyek különböző célokat és jutalmakat tartalmaznak.
  • A játékban a mission-ok többsége egyaránt tartalmaz harci és stratégiai elemeket, így a játékosoknak több képességüket is kamatoztatniuk kell.

Eredet: A "mission" kifejezés az angol nyelvből származik, jelentése magyarul "küldetés". 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: mission jelentése magyarul