Gamer szótár

next-gen console jelentése

Next-gen console jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ next-gen console fordítása, magyarázata itt.
  1. újgenerációs játékkonzol, következő generációs konzol → a hagyományos játékkonzolok legújabb, legaktuálisabb változatai

A videojátékokban a következő generációs konzolok olyan játékkonzolokat jelentenek, amelyek új technológiákat, jelentősen nagyobb teljesítményt és jobb grafikát kínálnak a játékosok számára. A next-gen konzolok a játékipar fejlődésének és innovációjának eredményeként jönnek létre, és általában új játékélményeket, funkciókat és lehetőségeket biztosítanak a játékosok számára. Ilyen újítások lehetnek például a gyorsabb betöltési idők, nagyobb felbontású grafika, ray tracing támogatás, új vezérlési lehetőségek vagy a felhőalapú játék. A next-gen konzolok általában kompatibilisek a régebbi generációs játékokkal, lehetővé téve a játékosok számára, hogy korábbi játékaikat is élvezhessék az új eszközökön.

Példamondat:

  • A next-gen konzolok nagyobb teljesítményt és jobb grafikát kínálnak a játékosok számára.
  • A játékosok izgatottan várják a next-gen konzolok megjelenését, hogy kipróbálhassák az új technológiákat és játékokat.
  • A next-gen konzolok gyakran támogatják a visszafelé kompatibilitást, így a régebbi játékokat is játszhatjuk az új eszközökön.

Eredet: A "next-gen console" kifejezés az angol "next" (→ követkető), "generation" (→ generáció, nemzedék) és "console" (→ konzol) szavakból származik, aminek a jelentése magyarul "következő generációs konzol".

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: next-gen console jelentése magyarul