Gamer szótár

NB karakter jelentése

NB karakter jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ NB karakter fordítása, magyarázata itt.
  1. nem bináris karakter  → olyan játékbeli szereplő, aki nem illeszkedik hagyományosan a két leggyakoribb nem, azaz a férfi és női nem kategóriáiba

A nem bináris karakterek megjelenése a videojátékokban egyre gyakoribbá válik, ahogy a játékfejlesztők igyekeznek inkluzívabbá tenni alkotásaikat, tükrözve a társadalom nemi sokszínűségét. Ezek a karakterek lehetnek teljesen kitalált lények, emberfeletti lények vagy olyan emberek, akik nem azonosulnak kizárólag a hagyományosan elfogadott férfi vagy női nemekkel. A nem bináris karakterek bevonása a játéktervezésbe segít bővíteni a narratívák és a karakterek ábrázolásának mélységét, valamint elősegíti a játékosok számára, hogy szélesebb spektrumban találjanak azonosulási pontokat a játékok világában.

Példamondat:

  • Az új RPG (szerepjáték) lehetőséget ad a játékosoknak, hogy nem bináris karaktert válasszanak, ami nagyszerű lépés a sokféleség felé.
  • A játékfejlesztők bemutattak egy nem bináris karaktert, aki fontos szerepet játszik a történetben, és dicséretet kapott a közösségtől az inkluzivitásra való törekvésért.
  • Sok játékos értékelte, hogy a karakteralkotás során nem bináris opciók is elérhetőek, lehetővé téve mindenki számára, hogy magukra ismerjenek a játékbeli karakterek között.

Eredet: A "nem bináris" kifejezés a gender (nem) sokszínűségére utal, ami túllép a hagyományosan elfogadott férfi és női nemek bináris rendszerén. A videojátékok terén a nem bináris karakterek bevonása az utóbbi években vált hangsúlyossá, ahogy a játékfejlesztők és a játékosközösség egyre inkább elismeri és üdvözli a nemek közötti sokféleséget és a szexuális orientáció széles spektrumát. Ez a folyamat része annak a szélesebb társadalmi mozgalomnak, amely a nemi identitások és orientációk sokszínűségének elismerésére és tiszteletben tartására törekszik.

Forrás: internetes beküldő + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: NB karakter jelentése magyarul

Vidanet banner