Gamer szótár

remake jelentése

Remake jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ remake fordítása, magyarázata itt.
  1. a játék újraalkotott, modernizált változata → amikor a játék elemeit teljesen újratervezik, de a történet és a karakterek nagyrészt változatlanok maradnak

A remake (gaming) egy videójáték újraalkotása, amelyben a fejlesztők frissítik a grafikát, a játékmechanikát és a hangokat, miközben hűek maradnak az eredeti játék történetéhez és stílusához. A remake célja, hogy az eredeti játékot a modern technológiának és játékosok elvárásainak megfelelően újrateremtse.

Példamondat:

  • A klasszikus videójáték remake-je elvarázsolta a régi játékosokat, akik örültek, hogy a kedvenc játékukat modern grafikával és javított játékmechanikával újra játszhatják.
  • A játék remake-je lehetőséget adott a fejlesztőknek, hogy kijavítsák az eredeti játék hibáit és finomítsák az élményt az új generációs konzolokon és számítógépeken.
  • A játékosok gyakran nagyra értékelik a remake-eket, mivel lehetővé teszik számukra, hogy újraéljék a nosztalgikus élményeket, miközben a játék megfelel a mai technológiai és esztétikai elvárásoknak.

Eredet: A "remake" szó az angol "re-" előtagból (újra, ismét) és a "make" igéből (készíteni, alkotni) ered, és szó szerint "újraalkotni" vagy "újrakészíteni" jelentéssel bír. A játék remake-jeinek fogalmát az eredeti játékok újraalkotása és modernizálása jellemzi a videójáték-iparban.


Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: remake jelentése magyarul