Gamer szótár

quicksave jelentése

Quicksave jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ quicksave fordítása, magyarázata itt.
  1. gyorsmentés, azonnali mentés → a játékállás gyors mentését teszi lehetővé anélkül, hogy a játék menüjébe kellene kilépni

A quicksave egy olyan játékfunkció, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy gyorsan és egyszerűen elmentsék a játékállást anélkül, hogy a játék főmenüjébe vagy mentési menüjébe kellene kilépniük. Ez a funkció különösen hasznos olyan játékokban, ahol a játékosoknak gyakran kell menteniük a játékállást, például az akció-kalandjátékokban, szerepjátékokban vagy logikai fejtörőket tartalmazó játékokban. A quicksave használatával a játékosok időt takaríthatnak meg, és elkerülhetik a felesleges újrakezdéseket vagy a játékállásuk elvesztését.

Példamondat:

  • Tomi a Skyrimben gyakran használja a quicksave funkciót, hogy azonnal mentse a játékállást mielőtt egy veszélyes helyzetbe kerül.
  • Az összetett fejtörőket tartalmazó Portal 2 játékban a quicksave funkció segítségével a játékosok könnyedén menthetik a játékállást, mielőtt nekifutnak egy újabb próbálkozásnak.
  • A Fallout sorozatban a quicksave gomb használatával a játékosok azonnal elmenthetik a játékállást, amely később a quickload segítségével tölthető vissza.

Eredet: A "quicksave" kifejezés az angol "quick" (→ gyors) és "save" (→ mentés) szavakból áll.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: quicksave jelentése magyarul