Gamer szótár

quick time event (QTE) jelentése

Quick time event (QTE) jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ quick time event (QTE) fordítása, magyarázata itt.
  1. hirtelen bekövetkező esemény, gyors esemény → olyan akciók, amelyeket a játékosnak egy képernyőn megjelenő jelre kell végrehajtania (vagy választhat, hogy nem hajtja végre)

A Quick Time Event (röviditése: QTE) olyan játékmechanika, amelyben a játékosoknak a képernyőn megjelenő gombkombinációkat vagy irányítási utasításokat kell rövid időn belülk követniük rövid időn, hogy sikeresen végrehajtsanak egy akciót, mozdulatot vagy döntést. A QTE-ket gyakran alkalmazzák a játékokban a játékmenet és a történet interaktivitásának fokozása érdekében, valamint a filmekhez hasonló látványos jelenetek létrehozására. A Quick Time Eventek elsősorban akció-, kaland- és interaktív filmjátékokban fordulnak elő, mint például a God of War, Heavy Rain vagy Until Dawn. Ezek a játékok a QTE-k segítségével teszik izgalmasabbá és változatosabbá a játékmenetet.

Példamondat:

  • A God of War sorozatban a quick time eventek segítségével a játékosok látványos harci mozdulatokat hajtanak végre, ha a megfelelő időben megnyomják a megjelenő gombokat.
  • A Heavy Rain című játékban a történet alakulása nagyban függ a QTE-k sikeres végrehajtásától, amelyek során a játékosoknak gyorsan és pontosan kell reagálniuk a képernyőn megjelenő utasításokra.
  • Az Until Dawnban a játékosoknak QTE-k során kell döntéseket hozniuk és megfelelő gombokat megnyomniuk, hogy a karakterek túléljék a veszélyes helyzeteket.

Eredet: A "Quick Time Event" kifejezés az angol "quick" (→ gyors), "time" (→ idő) és "event" (→ esemény) szavakból áll.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: quick time event (QTE) jelentése magyarul