Gamer szótár

remaster jelentése

Remaster jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ remaster fordítása, magyarázata itt.
  1. a játék felújított változata → az eredeti elemek megtartásával készített játék, melynél növelik a felbontást, javítják az irányítást

A remaster egy videójáték felújított változata, mely megtartja az összes eredeti elemet, de magasabb felbontásban, jobb képkocka-sebességgel és simább irányítással rendelkezik.

Példamondat:

  • A videójáték remasterelt változata a felskálázás révén szebb grafikával és jobb teljesítménnyel rendelkezik.
  • A fejlesztők gyakran remasterelik a klasszikus játékokat, hogy az új generáció játékosai is megismerhessék és élvezhessék a népszerű franchise-okat.
  • A játékosok örülnek a remasterelt játékoknak, mert így modern platformokon és jobb grafikával játszhatják újra a régi kedvenceket.
  • A remake és a remaster közötti legfontosabb különbség az, hogy a remakeben az eredeti játék elemeit teljesen újratervezik és modernizálják, miközben a történet és a karakterek nagyrészt változatlanok maradnak, míg a remaster a játék eredeti elemeit megtartja, de magasabb felbontásban.

Eredet: A "remaster" szó az angol "re-" előtagból (újra, ismét) és a "master" igéből (mesterré tesz, tökéletesít) ered, és szó szerint "újramesterelni" vagy "újratökéletesíteni" jelentéssel bír. A játék remasterelésének fogalmát a videójáték-iparban az eredeti játékok audiovizuális és technikai frissítése jellemzi.


Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: remaster jelentése magyarul