Gamer szótár

survival horror jelentése

Survival horror jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ survival horror fordítása, magyarázata itt.
  1. túlélőhorror

A survival horror (túlélőhorror) egy játékműfaj, amely a horrorfilmekből ismert elemeket és a videojátékok túlélési mechanikáit ötvözi. A túlélőjátékok, akárcsak a lopakodós játékok, gyakran a felfedezés elkerülése körül forognak. A horror műfajával kombinálva ezek a játékok általában egy erősen kiszolgáltatott főhőst mutatnak be, aki nem tud visszavágni, és akinek menekülnie vagy rejtőzködnie kell az ellenségei elől.

Példamondat:

  • A Resident Evil sorozat az egyik legismertebb survival horror játék, tele vérfagyasztó és rémisztő pillanatokkal.
  • Pisti imádja a survival horror játékokat, mert a félelem érzése és a túlélési ösztön kombinációja egyedülálló játékélményt biztosít számára.
  • A survival horror játékokban nem csak a rémisztő lények ellen kell harcolni, de gyakran az erőforrások kezelése is nagy kihívást jelent.

Eredet: A "survival horror" egy angol kifejezés, melyben a "survival" szó jelentése  "túlélés", míg a "horror" szóé "borzalom", ill. "rémület". 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: survival horror jelentése magyarul