Gamer szótár

strategy video game jelentése

Strategy video game jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ strategy video game fordítása, magyarázata itt.
  1. stratégiai játék, stratégia videojáték

A "strategy video game" vagy "stratégiai videojáték" olyan játékfajtát jelöl, amelyben a játékosnak stratégiai és taktikai döntéseket kell hoznia a játék során. Az ilyen játékok gyakran magukban foglalják az erőforrás-gazdálkodást, a területi ellenőrzést és a taktikus harci döntéseket. A stratégiai játékok gyakran felülről lefelé irányuló nézőpontot alkalmaznak, és a játékosra bízzák az erőforrások és egységek kezelését. A stratégiai játékok általában lehetővé teszik a játékosok számára, hogy kövessenek egy történetet, saját pályákat hozzanak létre, vagy valódi emberek ellen játszanak.

Példamondat:

  • A StarCraft egy népszerű stratégiai játék, amelyben az erőforrás-gazdálkodás és a taktikus gondolkodás létfontosságú.
  • A Civilization sorozat a stratégiai videojátékok között kiemelkedően népszerű, mivel a játékosoknak bonyolult politikai, gazdasági és katonai döntéseket kell meghozniuk.
  • Tomi imádja a stratégiai videojátékokat, mert összetett gondolkodást igényelnek, és számos stratégiát lehet alkalmazni a győzelem eléréséhez.

Eredet: A "strategy video game" egy angol kifejezés, aminek a jelentése magyarul stratégia videojáték.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: strategy video game jelentése magyarul