Gamer szótár

turn-based game jelentése

Turn-based game jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ turn-based game fordítása, magyarázata itt.
  1. körökre osztott játék → amikor egy játék egymás utáni körökből áll (ha valamelyik játékos köre befejeződött, meg kell várnia, amíg a többiek befejezik a saját körüket)

A turn-based játékokban a játékosok felváltva hajtanak végre műveleteket, körökre bontva. Ez a műfaj a társasjátékokból és a hagyományos asztali szerepjátékokból ered, ahol a játékosok felváltva lépnek, hogy végrehajtsák a lépéseiket. Az ilyen típusú játékok gyakoriak a stratégiai és szerepjátékok (RPG) műfajában.

Példamondat:

  • A sakk az egyik leghíresebb turn-based játék, ahol a játékosok felváltva lépnek.
  • A körökre osztott stratégiai játékok nagyszerű lehetőséget nyújtanak a játékosoknak a taktikázásra és a stratégiai döntések meghozatalára.
  • Sok játékos szereti a turn-based game-eket, mert jut idő a gondolkodásra és arra, hogy alaposan megtervezzék a következő lépést.

Eredet: A "turned-based game" egy angol kifejezés, aminek a jelentése magyarul turn "kör-alapú játék".

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: turn-based game jelentése magyarul