1. felhasználó által létrehozott tartalom

A videójátékok világában a user-generated content a játékosok által létrehozott tartalom; ezek közé tartozhatnak térképek, egységek, letöltések, szintek és egyebek.

A videójátékok világában a user-generated content olyan tartalomra utal, amit nem a játék fejlesztői adtak a játékhoz, hanem a felhasználok. Ez lehet például egy saját tervezésű pálya, egyedi karakterek, történetek, modok, stb.

Példamondat:

  • A Minecraft egy olyan játék, ahol a felhasználók által generált tartalom hatalmas szerepet játszik, hiszen a játékosok maguk építik a világot.
  • Az új autóverseny játékban a felhasználók által generált pályákat is megoszthatod a közösséggel.
  • Az online RPG játékban rengeteg a user-generated content, amit más játékosok is felfedezhetnek.

Eredet: Az angol "User-Generated Content" kifejezés a felhasználók által létrehozott tartalmat jelenti. Ez a kifejezés az internetes közösségek és a közösségi média fejlődésével vált elterjedtté, és azt jelzi, hogy a tartalmat nem a hivatalos tartalomgyártók (pl. a játékfejlesztők), hanem maguk a felhasználók (jelen esetben a játékosok) hozzák létre.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: user-generated content jelentése magyarul

Vidanet banner