Gamer szótár

underpowered jelentése

Underpowered jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ underpowered fordítása, magyarázata itt.
  1. gyenge, túl gyenge, alulértékelt → egy karakter, tárgy, taktika vagy képesség, amelyet túl gyengének tartanak ahhoz, hogy versenyképes legyen

A videojátékok az underpowered kifejezés általában egy karakterre, fegyverre, képességre stb. utal, amely nem elég erős vagy hatékony ahhoz, hogy versenyképes legyen a játékban. Ez a kifejezés gyakran felmerül a játékbalanszírozás (→ játékegyensúly) vonatkozásában. Az underpowered ellentéte az overpowered (→ túlságosan erős).

Példamondat:

  • Pisti úgy véli, hogy a karaktere underpowered, ezért nehezebben megy neki a harc.
  • A fejlesztőknek javítaniuk kell ezt a fegyvert, mert túlságosan underpowered ahhoz, hogy versenyképes legyen a játékban.
  • Zsuzsi szereti ezt a karaktert, de szerinte sajnos underpowered, így sokkal nehezebb vele játszani.

Eredet: Az "underpowered" szó az angol nyelvből származik, ahol azt jelenti, hogy "alulértékelt" vagy "gyenge". A "power" itt a hatékonyságot, az erősséget vagy a teljesítményt jelenti, az "under-" pedig azt jelzi, hogy valami kevesebb, mint amennyinek lennie kellene.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: underpowered jelentése magyarul