Idegen szavak szótára

driftelés jelentése

Driftelés jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ driftelés jelentése közérthetően itt.
  1. (autósport) sodródás, csúsztatásaz autó vezetője által létrehozott szándékos túlkormányzás, melynek eredményeként a jármű hátsó kerekei, vagy akár az összes elveszti a tapadását (a kocsi fara folyamatosan kifelé sodródik)

Ezzel a szóval még így is találkozhatsz: drift, drifting

A driftelés jelentése magyarul, példamondattal:

  • A driftelés megszületése az 1980-as évekre tehető, kitalálója a Keiichi Tsuchiya nevű japán versenyautó-pilóta. Tsuchiya, aki a 20-as éveiben járt, elkezdett kísérletezni a drifttel, és kanyargós utakon gyakorolta a szülővárosa közelében, a hegyek mélyén. Azt mondja, hogy az autóversenyeken tökéletesítette képességét, hogy ne csússzon ki teljesen a kanyarokban.
  • Értékelés tekintetében a driftelés leginkább a műkorcsolyához hasonlít, hiszen mindkét sportban a kivitelezés pontossága és szépsége számít. 
  • Konkrét értékelési szempontok vonatkozásában a driftelés során a versenybírák azt figyelik, hogy az autó milyen íven, milyen sebességgel és milyen szögben képes ellenőrzötten haladni. 

A driftelés szó angol eredetű: drift jelentése → 'sodródás'

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: driftelés jelentése magyarul