Idegen szavak szótára

fine dining jelentése

Fine dining jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ fine dining jelentése közérthetően itt.

kiejtés: [fájn dájning]

  1. a megszokottnál kisebb adagokból felépített, 6-8 fogásból álló menüsor, melyben kifogástalan alapanyagokból elkészített, különlegesen ízletes ételek szerepelnek gyönyörű tálalásban
  2. az étkezés művészete, művészeti szintre emelt étkezés

 

A fine dining egy olyan étkezési forma, melyben különleges fogások szerepelnek olyan tálalásban, ami már-már művészeti alkotásokat idéz. Egy-egy fogás a megszokotthoz képest jóval kisebb adagból áll, éppen ezért sokakban felmerül, hogy jól lehet-e lakni a fine dining menüt kínáló éttermekben. Mivel a menüsor minimum 6, de akár 8 fogásból is áll, ezért a vendégek általában nem maradnak éhesen. A kisebb, ám a megszokotthoz képest minőségibb és különleges összetevőkből megkomponált fogások célja, hogy a vendég számára minél különlegesebb élményt nyújtson. 

A séf a teljes menüsort a konyhaművészet jegyében a legapróbb részletekig megtervezi, minden egyes összetevő minőségi, a tálalás tökéletes, egyszerűen már ránézni is élvezet a fine dining fogásokra. 

A fine diningra jellemző továbbá, hogy a mesterszakács a megszokottól eltérő, újszerű, illetve különleges eljárásokat használ egy-egy fogás elkészítése során, így az étel textúrája is különleges lehet. Fontos ezen kívül még a fogások sorrendje is.

A  fine dining éttermekre jellemző a magas ár, hiszen az ételek az ilyen szolgáltatást nyújtó vendéglátóhelyeken általában egyéb formális kötöttségekkel is találkozhatunk (pl.: előírások az öltözködés kapcsán).

A fine dining jelentése példamondattal:

Egy jó fine dining étteremben a tálalás éppen annyira fontos, mint maga az ételsor íze, így lesz egy hétköznapi táplálkozásból konyhaművészeti élmény.

A fine dining angol eredetű szó. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: fine dining jelentése magyarul