Idegen szavak szótára

holding jelentése

Holding jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ holding jelentése közérthetően itt.
  1. (üzlet) vállalatcsoport, anyavállalat → egy olyan vállalat, amely más vállalatok részvényeit, v. tulajdonrészét birtokolja, célja, hogy ellenőrzést gyakoroljon ezen vállalatok felett

A holding egy olyan vállalat vagy vállalatcsoport, amely más vállalatok részvényeinek tulajdonosaként működik, és ezáltal befolyást gyakorol azok működésére, irányítására. A holdingvállalatok általában nem részesülnek közvetlenül a leányvállalataik operatív tevékenységéből, inkább az ellenőrzésüket és a stratégiai döntéshozatalt látják el. A holdingok szerepe lehet a vagyonkezelés, a kockázatkezelés és az adóoptimalizálás területén is.

Példamondat:

  • A nemzetközi holding több különböző iparágban működő vállalatokat irányít.
  • A holdingvállalat felvásárolta több kisebb cég részvényeit, hogy diverzifikálja befektetéseit.
  • A helyi holding egyik fő stratégiája az innovatív technológiai startupok támogatása volt.
  • Mészáros Lőrinc - a Mészáros Építőipari Holding Zrt. tulajdonosa - legutóbb 660 milliárd forinttal vezette a gazdaglistát, és a nevén szereplő javak alapján a Forbes dollármilliárdosai közé is bőven befért. 

Eredet: A "holding" szó az angol "to hold" (tartani) ige jelen idejű alakjából származik. A kifejezés a vállalatok és a pénzügyi szektorban terjedt el, ahol a holdingvállalatok a birtokukban lévő részvények révén gyakorolnak befolyást más vállalatokra.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: holding jelentése magyarul