Idegen szavak szótára

pandadiplomácia jelentése

Pandadiplomácia jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ pandadiplomácia jelentése közérthetően itt.
  1. (nemzetközi kapcsolatok) Kína által alkalmazott eszköz a nemzetközi kapcsolatok javítására → Kína óriáspandákat kölcsönöz vagy adományoz más országoknak a baráti kapcsolatok erősítése érdekében (jelképes gesztus a jóakarat és a nemzetközi együttműködés kifejezésére)

A pandadiplomácia egy egyedi és figyelemfelkeltő diplomáciai gyakorlat, amelyet Kína használ nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésére és megerősítésére. Az óriáspandák kölcsönzése vagy ajándékozása más országoknak nem csak a barátság és jóakarat gesztusaként szolgál, hanem lehetőséget teremt a fajvédelmi és környezetvédelmi programok támogatására is. A pandadiplomácia hosszú története van, és az évek során számos ország részesült ebben a különleges diplomáciai gesztusban, amely erősítette a kapcsolatokat Kína és a fogadó országok között.

Példamondat:

  • A pandadiplomácia keretében érkezett óriáspandák nagy örömet okoznak a látogatóknak az állatkertben, miközben hangsúlyozzák Kína és a fogadó ország közötti baráti viszonyt.
  • A pandadiplomácia sikeres eszköze lehet a nemzetközi együttműködés előmozdításának, különösen a természetvédelem és az állatfajok megőrzése terén.
  • A pandadiplomáciaó révén Kína nem csak diplomáciai kapcsolatait erősíti, hanem a világ figyelmét is ráirányítja az állatvédelem fontosságára.

Eredet: A "pandadiplomácia" kifejezés a 20. század közepén kezdett elterjedni, amikor Kína először kezdett óriáspandákat ajándékozni vagy kölcsönözni más országoknak mint baráti gesztust. (Lásd. még → a diplomációa szó jelentése és eredete.)

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: pandadiplomácia jelentése magyarul

Vidanet banner