Idegen szavak szótára

pitch jelentése

Pitch jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ pitch jelentése közérthetően itt.
  1. (üzlet) ertékesítési beszéd, befektetési bemutató → rövid, meggyőző előadás vagy beszéd, amelynek célja, hogy eladjon egy ötletet, terméket vagy szolgáltatást, illetve meggyőzze a potenciális befektetőket egy projekt finanszírozásáról

A "pitch" gyakran használatos a vállalkozói és üzleti környezetben, ahol az emberek próbálják meggyőzni a befektetőket, ügyfeleket vagy partnereket egy adott ötlet vagy projekt értékéről. Egy hatékony pitch rövid, lényegre törő és meggyőző, kiemelve a legfontosabb értékesítési pontokat és előnyöket.

Példamondat:

  • A startup alapítója egy lenyűgöző pitch-csel készült a befektetői találkozón.
  • Az értékesítési csapat új pitch-et dolgozott ki a termék piacra vezetéséhez.
  • A pitch versenyen a vállalkozóknak 3 percük van bemutatniuk üzleti ötletüket.

Eredet: A "pitch" szó az angol nyelvből származik, ahol több jelentéssel is bír, többek között 'dobás', 'hangmagasság' és 'sátorfelállítás'. Az üzleti kontextusban használt értelemben a 'meggyőző előadásra' vagy 'bemutatóra' utaló használata a "sales pitch" kifejezésből ered, ami szó szerinti fordításban 'értékesítési dobást' jelent. Ez az értelmezés a 20. század elejére nyúlik vissza, és azóta is fontos elemévé vált az üzleti kommunikációnak.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: pitch jelentése magyarul