1. friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített jeges édesség
  2. gyümölcs alapú jeges hűsítő ital
  3. víz alapú fagylalt
  4. gyümölcsös jégkása

A "sorbet" egy könnyű és frissítő desszert, amelyet általában gyümölcslevek, pürék, cukor és víz keverékéből készítenek, majd lefagyasztanak. Néha alkohol is hozzáadható, hogy még intenzívebb ízt érjenek el. A sorbet gyakran kerül felszolgálásra étkezések közötti frissítőként vagy desszertként. A kifejezéssel így is találkozhatsz még vele: sörbet, serbet, szorbé, szörbé, sorbetto

Példamondat:

  • A fagylalttal szemben a sorbet tej és tojássárgája hozzáadása nélkül vízzel készül. 
  • A sorbetet tejalergiások is bátran fogyaszthatják.
  • A sorbet elkészítése igazán egyszerű, csak gyümölcs, némi cukor és jég kell hozzá, amit összeturmixolunk.
  • A sorbet olyan fagyiféleség, amelyben nincs sem tej, sem tojás, csak és kizárólag tiszta víz, cukor és gyümölcs.

Eredet: A "sorbet" szó az olasz "sorbetto" és a török "şerbet" szóból származik, amely eredetileg egy frissítő ital volt, később pedig átváltozott a mai jeges desszerté.

Rokon értelmű szavak: jeges desszert, gyümölcsfagylalt, granita.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés + Wikipédia

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: sorbet jelentése magyarul

Vidanet banner