1. konyhafőnök helyettes → a konyhafőnök (executive chef vagy head chef) közvetlen helyettese egy étterem vagy hotel konyhájában

A konyhai hierarchiában a sous chef a harmadik legfontosabb személy, az executive chef (konyhafőnök), illetve a head chef / chef de cuisine (főszakács) alatt helyezkedik el. A sous chef feladata a napi munka irányítása, kapcsolattartás a konyha egyes részlegeiért felelős szakácsokkal, valamint a beszállítókkal. Szintén hozzá tartozik az adminisztráció, a főszakács távollétében pedig helyettesíti őt, átveszi a feladatkörét. Gyakran a sous chef az, aki a konyhafőnök távollétében teljes irányítást vesz át a konyha működése felett.

A sous chef jelentése példamondattal: 

  • A sous chef gyakran dolgozik szorosan a konyhafőnökkel, hogy biztosítsa a konyha zökkenőmentes működését.
  • Amikor a konyhafőnök szabadságra ment, a sous chef vette át az irányítást és garantálta az étterem magas színvonalú működését.
  • A sous chef-nek is meg kell felelnie magas szakmai elvárásoknak, mivel felelősséggel tartozik a konyha számos fontos aspektusáért.
  • Dávid élete nagy lehetőségét kapta meg azzal, hogy egy Michelin-csillagos étteremben sous chef, azaz konyhafőnök helyettes lett.

Eredet: A "sous chef" szó a francia "sous-chef de cuisine" kifejezésből származik, ami szó szerinti fordításban "konyha alvezére" jelentést takar (sous jelentése → „alatt”, chef jelentése → „fő”).

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: sous chef jelentése magyarul

Vidanet banner