1. (informatika) Wi-Fi Protected Setup → szabvány, mely leegyszerűsíti az új eszközök csatlakoztatását az otthoni vezeték nélküli hálózathoz 

A WPS (Wi-Fi Protected Setup) a vezeték nélküli hálózatok egyszerűbb és biztonságosabb beállítására szolgáló módszert jelöl, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csatlakozzanak egy Wi-Fi hálózathoz anélkül, hogy bonyolult beállításokat kelljen végrehajtaniuk. 

Példamondat:

  • A WPS célja, hogy az informatikához és a hálózatokhoz egyáltalán nem értő felhasználók is könnyen, de mégis biztonságosan telepíthessenek és használhassanak vezeték nélküli hálózatot.
  • A routeren lévő WPS gombot megnyomva egyszerűen csatlakoztathatom az új eszközömet a hálózathoz.
  • A WPS esetén a kapcsolódáshoz a vezeték nélküli hozzáférési pontban vagy routerben beállítható jelszó helyett egy 8 számjegyű PIN kódot kell használni, amit általában az eszközre ragasztott matricáról lehet leolvasni. (forrás: hwsw.hu)

Eredet: Az "WPS" egy rövidítés, melynek jelentése a kontextustól függően változik. A Wi-Fi Protected Setup esetében az angol "Wi-Fi Protected Setup" kifejezésből származik. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés + hwsw.hu

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: WPS jelentése magyarul

Vidanet banner