Gamer szótár

cooldown jelentése

Cooldown jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ cooldown fordítása, magyarázata itt.
  1. visszatöltési idő, feltöltődési idő, lehülési idő

A cooldown általában egy időtartamot jelöl, amíg egy képesség, varázslat vagy bármilyen egyéb, a karakterre jellemző extra funkció újra használható lesz a játékban. Ha valaminek hosszú a cooldown ideje, az azt jelenti, hogy hosszú a visszatöltési idő, vagyis sokat kell várni, amíg az adott képesség újra használható lesz. A lehűlési idők célja, hogy megakadályozzák a játékosoktól, hogy folyamatosan használják a legerősebb képességeket vagy tárgyakat, és ezzel egyensúlyt teremtsenek a játékban.

Példamondat:

  • A játékosnak meg kell várnia a képességének visszatöltődési idejét, mielőtt újra használni tudja.
  • A lehűlési idők fontos szerepet játszanak a játék egyensúlyában, hogy a játékosok ne tudják vég nélkül spamelni a legerősebb képességeket.
  • A feltöltődési idő ismerete és megfelelő időzítése kulcsfontosságú a játékosok számára a hatékony játékmenet érdekében.

Eredet: A "cooldown" kifejezés az angol "cool" (→ hűvösség) + "down" (→ le) szóösszetételből ered, és a játékokban olyan időszakokra utal, amikor egy képesség vagy tárgy nem használható, miután már egyszer használatba vették. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: cooldown jelentése magyarul