Gamer szótár

port jelentése

Port jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ port fordítása, magyarázata itt.
  1. egy játék másik platformról átültetett változata

A port egy játék átültetett változata (pl. konzolos port, PC-s port). A játékot eredetileg egy platformra fejlesztették, majd átültetik, hogy más platformokon (például konzolokon, számítógépeken vagy mobil eszközökön) is elérhető és játszható legyen. A portolás folyamata során a fejlesztők gyakran optimalizálják a játékot az új platformra, hogy biztosítsák a megfelelő teljesítményt és játékélményt. 

Példamondat:

  • A népszerű PC-s játék portolása konzolra lehetővé tette a konzolos játékosok számára, hogy a tévé előtt ülve végre ők is élvezhessék a játékot.
  • A fejlesztők átültették a játékot mobil platformra, a portnak köszönhetően így a játékosok útközben is játszhatnak.
  • A játék portolása néha kompromisszumokat igényel a grafikában vagy játékmechanikában, hogy az új platformon is megfelelően működjön.

Eredet: A "port" szó a számítástechnikai és játékfejlesztési területen használatos, és arra utal, amikor egy szoftvert, például egy játékot, átültetnek egyik platformról a másikra. A szó eredetileg a "portable" (hordozható, átvihető) szóból származik, és a szoftverek platformközi átvihetőségét és kompatibilitását jelenti.

Forrás: jelentese.hu

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: port jelentése magyarul