Gamer szótár

player versus player (PvP) jelentése

Player versus player (PvP) jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ player versus player (PvP) fordítása, magyarázata itt.
  1. játékos vs. játékos, játékos játékos ellen → olyan játék, ahol egy valódi játékos egy másik valódi játékos ellen játszik, nem pedig egy NPC (nem játékos karakter) ellen

A videojátékok világában a PvP olyan játékmódot jelent, amelyben a játékosok egymás ellen küzdenek, helyett hogy a játék által generált ellenségekkel (NPC) és kihívásokkal szemben harcolnának. A PvP játékmód a versenyképességre, a stratégiára és a játékosok közötti kommunikációra épít. A játékosoknak alkalmazkodniuk kell egymás játékstílusához, taktikájához és képességeihez, hogy sikeresek legyenek a PvP játékmódban. A PvP játékmód számos videojátékban jelen van, különösen az online többjátékos játékokban, ahol a játékosok különböző mérkőzéseken, csatákon és arénákban küzdhetnek egymás ellen, hogy eldöntsék, ki a legjobb.

Példamondat:

  • A PvP játékmód azért népszerű, mert a játékosok közvetlenül egymás ellen küzdhetnek, ami igazán izgalmas és egyedi játékélményt nyújt.
  • A League of Legends és a Counter-Strike: Global Offensive olyan játékok, amelyek elsősorban player versus player játékmenetre épülnek, ahol a játékosoknak csapatokban kell harcolniuk egymás ellen a győzelemért.
  • Akadnak olyan játékosok, akik a PvP-játékokban előszeretettel gankingelnek, vagyis többen megtámadnak egyetlen játékost, hogy könnyű győzelmet szerezzenek.

Eredet: A "Player versus Player" (PvP) kifejezés az angol "player" (→ játékos), "versus" (→ szemben, ellen) és "player" (→ játékos) szavak összetételéből származik. 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: player versus player (PvP) jelentése magyarul