Gamer szótár

potion jelentése

Potion jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ potion fordítása, magyarázata itt.
  1. bájital, gyógyital, főzet → elfogyasztható tárgy a játékokban (gyakori bájitalok közé tartoznak az egészség, az energia, az állóképesség és a különböző ellenszerek vagy az ideiglenes erősítő italok)

A videojátékok világában a potionok olyan tárgyak, amelyeket a játékosok használnak a karakterek tulajdonságainak, mint például az életpontok, mana vagy képességek, módosítására vagy helyreállítására. A játékosok gyakran használják a bájitalokat a harcok során a túlélés érdekében, vagy akár a harc előtt a karakterek átmeneti erősítésére. A potion-ök általában az inventory-ban tárolják, és korlátozott számú használatra állnak rendelkezésre, mielőtt újra feltölteni kellene őket vagy új varázslatokat kellene beszerezniük.

Példamondat:

  • A játék során Peti talát egy életerő-pótló bájitalt, amely visszaállította a karaktere életpontjait.
  • Mielőtt Tomi elkezdte volna a boss elleni küzdelemet, egy erősítő potiont használt, hogy növelje a sebzését.
  • Egyes játékokban a játékosoknak saját potionőket kell készíteniük alapanyagok gyűjtésével és különféle receptek használatával.

Eredet: A "potion" egy angol kifejezés, amely eredetileg olyan folyadékot jelentett, amelyet gyógyító, mérgező vagy varázslatos hatások elérésére használtak.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: potion jelentése magyarul