Gamer szótár

player-character (PC) jelentése

Player-character (PC) jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ player-character (PC) fordítása, magyarázata itt.
  1. játékos karakter → olyan karakter, akit a játékos irányít

A videojátékok világában a player-character (rövidítése: PC) a játékos által irányított karaktert jelenti, aki általában a játék történetének központi szereplője. A player-characterek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy a játék világába merüljenek, és a játék során döntéseket hozzanak, akciókat végezzenek és a történetet előremozdítsák. A player-characterek sokféle formában jelenhetnek meg a különböző játékokban, attól függően, hogy a játék milyen műfajhoz tartozik, és milyen történetet mesél el. A player-characterek lehetnek hősök, akik megmentik a világot, rejtélyes detektívek, akik nyomozásokat folytatnak, vagy akár átlagos emberek, akik hirtelen különleges körülmények közé kerülnek.

A player-character ellentéte az NPC, vagyis a nem játszható karakter.

Példamondat:

  • A PC a játékban a játékos által irányított személy, aki általában a történet központi szereplője.
  • A játékosok előbb-utóbb kötődést éreznek a player-characterekhez, hiszen azokon keresztül élik át a játék történetét és küldetéseit.
  • A player-characterek különböző játékokban eltérőek lehetnek, például harcosok, mágusok, vagy akár hétköznapi emberek, akik különleges körülmények között találják magukat.

Eredet: A "player-character" (PC) kifejezés az angol "player" (→ játékos) és "character" (→ karakter) szavakból jött létre. 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: player-character (PC) jelentése magyarul