Gamer szótár

platformer jelentése

Platformer jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ platformer fordítása, magyarázata itt.
  1. platformjáték - precíz és gyors mozgást igénylő játék, melyben egy karaktert kell platformokon áthaladva és ugrálva eljuttatni a célig

A videojátékok világában a platformer egy játékműfaj, amelyben a játékosok célja általában, hogy egy karaktert irányítva átjussanak különböző szinteken vagy pályákon, miközben platformról platformra ugrálnak, ellenségeket, illetve különböző akadályokat és kihívásokat győznek és küzdenek le. Ezek a játékok gyakran oldalnézetesek, ami azt jelenti, hogy a játékos oldalról látja az eseményeket, és többnyire balról jobbra mozgatja a karaktert.

A platformer játékok története az 1980-as évekig nyúlik vissza, amikor megjelentek az első, ilyen típusú játékok, például a Donkey Kong és a Super Mario Bros. Azóta a műfaj számos változáson ment keresztül, és ma már számos platformer játék létezik, amelyek különböző témákkal, grafikai stílusokkal és játékmechanikákkal rendelkeznek.

Példamondat:

  • A Super Mario sorozat az egyik leghíresebb platformer játék, amelyben a játékosoknak át kell jutniuk a szinteken, miközben tárgyakat gyűjtenek és legyőzik az ellenségeket.
  • A platformer játékok általában komoly kihívást jelentenek a játékosok ügyességük és koordinációs készségük tesztelése kapcsán.
  • A platformer játékok sokféle tematikával és dizájnnal rendelkeznek, de az alapvető mechanikák – ugrálás, futás és akadályok leküzdése – általában hasonlóak.

Eredet: A "platformer" kifejezés az angol "platform" szóból ered, aminek a jelentése magyarul "platform", ill. "emelvény".

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: platformer jelentése magyarul

Vidanet banner