Idegen szavak szótára

genderfluid jelentése

Genderfluid jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ genderfluid jelentése közérthetően itt.
  1. időben változó nemű

A genderfluid kifejezést olyan emberre használják, aki eltérő időpontokban eltérő neműnek éli meg magát, vagyis a gender változó, képlékeny. A genderfluid személy lehet férfi, nő vagy valami más, ami köztes. Ez a változás történhet hosszú hónapok elteltével, vagy akár azonos napon belül. Egy genderfluid ember tehát lehet, hogy lányként kel fel, majd fiúként fekszik le.

A nemváltozás gyakori kiváltója lehet valamilyen jelentős külső esemény. A genderfluid emberek a multigender, nembináris és/vagy transgender jelzőkkel is leírhatók. 

A genderfluid szó jelentése magyarul, példamondattal:

  • Egy híres énekes 19 éves lánya nemrégiben bejelentette, hogy genderfluid.
  • A Disney képviselője megerősítette, hogy Loki, az új szuperhős sorozatuk főhőse sem nem férfi, sem nem nő, vagyis genderfluid.

A genderfluid egy angol kifejezés, mely a gender (nem) és a fluid (folyékony) szavakból jött létre. A genderfluid szó a nemek közötti folytonos áramlást, illetve a nemi identitás képlékenységét fejezi ki.

 

Forrás: GenderWiki

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: genderfluid jelentése magyarul