Idegen szavak szótára

stagfláció jelentése

Stagfláció jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ stagfláció jelentése közérthetően itt.
  1. stagnáció és infláció együtt → a gazdasági növekedés megtorpanása és ezzel együtt a pénz romlása, elértéktelenedése

A stagfláció során a magas infláció (áremelkedési ütem) lassú gazdasági növekedéssel vagy akár visszaeséssel, illetve magas munkanélküliséggel párosul. 

A stagfláció jelentése példamondattal:

  • A stagfláció egy olyan, nagyon nem kívánatos jelenség, amikor a gazdaság teljesítménye nem nő, az árak viszont igen. 
  • Egy uniós biztos szerint a stagfláció, vagyis az alacsony gazdasági növekedéssel együtt járó magas infláció veszélye fenyegeti az európai gazdaságot.
  • Ha nem tesznek valamit, Magyarországon eljöhet a stagfláció időszaka, amikor lefullad a növekedés, de az infláció magas marad.
  • A stagfláció kezelése azért rendkívül nehéz, mert akár az infláció, akár a stagnáció kezelése a másik probléma súlyosbításához vezethet és ez negatív módon visszahathat az eredetileg orvosoltnak hitt problémára is.

A stagfláció szó a stagnáció (jelentése → 'megtorpanás', 'visszaesés') és az infláció ( jelentése → 'elértéktelenedés') szavak összevonásából képződött. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: stagfláció jelentése magyarul