1. állatokkal fajtalankodó személy
  2. azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot folytató személy (különösen férfiak esetében)

A szodomita szó régebben azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot folytató személyre utalt, főként férfiak esetében. Manapság leginkább az állatokkal fajtalankodó személyre használják. A szó eredetileg a Biblia alapján jött létre, ahol Szodoma városát Isten pusztította el a benne élő emberek bűnös életmódja miatt (lásd. még szodómia jelentése).

Példamondat:

  • Szodomitának bélyegezte és öt év szabadságvesztésre ítélte a bíróság Anwar Ibrahim malajziai ellenzéki vezetőt pénteken. A muzulmán többségű Malajziában bűncselekménynek minősül és akár húszévi szabadságvesztéssel is sújtható az azonos neműek testi kapcsolata.(forrás: blikk.hu)
  • Az állatokkal való szexuális érintkezés tilalmát akarják elérni hollandiai állatvédők, akik szerint elfogadhatatlan, hogy Hollandia egyike azon kevés országnak, ahol nem büntetik a szodomitákat.

Eredet: A "szodomita" szó a bibliai "Szodoma" városnévből származik, amelyet az Ószövetségben az isteni büntetésre méltó bűnös életmód szimbólumaként emlegetnek.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: szodomita jelentése magyarul

Vidanet banner