Idegen szavak szótára

talon jelentése

Talon jelentése magyarul az idegen-szavak szótára alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ talon jelentése közérthetően itt.
  1. (játék) megmaradt lapok összessége → kártyában az osztás után megmaradt, a játékban részt nem vevő lapok együttese
  2. (általános) tartalék
  3. kuponszelvény, jegy, szelvényutalvány → egy olyan kis papír vagy karton darab, amelyet valamilyen tranzakció vagy rendezvény részeként használnak, gyakran belépésre, kedvezményre vagy nyereményre jogosít

A talon kártyajátékokban az osztás után megmaradt, a játékban részt nem vevő lapok együttese, amelyeket külön tartanak, és amelyek később a játék során felhasználhatóak lehetnek. Általános értelemben a talon jelentése tartalék.

A szó utalhat még a különböző jegyek, kuponok vagy utalványok egy részére, amelyet leválasztanak vagy megtartanak, és általában valamilyen cserét, belépést, kedvezményt vagy nyereményt tesz lehetővé. Ezeket gyakran rendezvényekre, tombolákra, árengedményekre vagy más promóciós tevékenységekre használják. A talon egyfajta bizonylatként szolgál a vásárlásról vagy a tranzakcióról.

Példamondat:

  • Osztás után a megmaradt lapokat Pityu talonba tette.
  • A koncertjegy talonját meg kell tartani a rendezvény végéig.
  • A család a lisz egy részét talonba tette.
  • A tombolasorsoláson a nyerteseket a talonszámok alapján hirdetik ki.

Eredet: A "talon" szó a francia "talon" szóból származik, ami eredetileg a 'sarkot', 'végét' jelentette valaminek. Később a kifejezés átvette a jelenlegi jelentését, és a leválasztható, cserére vagy bizonylatként szolgáló papírdarabokra kezdtek el utalni vele.

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: talon jelentése magyarul