Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: Színezék

Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert

E-szám rövid leírása: Élénk citromsárga színű vegyület. Megtalálható a zöld színű zöldségekben, májban, tejben, húsban, halban, tojásban, élesztőben. Korábban kémiai szintézis útján, mostanában bizonyos baktérium vagy gomba felhasználásával történő fermentációval állítják elő. Táplálkozási szempontból B2-vitaminként fontos. Alumíniumlakk formájában is használható.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: édesipari termékek, italporok, salátaöntetek, étrend-kiegészítők, energiaitalok

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 101 Riboflavin jelentése magyarul

Vidanet banner