Az E536 az egyik kémiai adalékanyag, amelyet az élelmiszerekben és más termékekben használnak csomósodás gátlóként. Ez az adalékanyag a kálium-ferrocianid, más néven sárga prussiate nevű vegyületet jelöli. A kálium-ferrocianid fehér vagy színtelen kristályos anyag, amely a vegyiparban különböző célokra használatos. Az E536 használatának egyes lehetséges céljai közé tartozhat a színstabilizálás, antioxidáns tulajdonságok biztosítása és az anyagok számára speciális mechanikai tulajdonságok adása. Gyakran használják például sóban és sós ételekben, mivel segíthet a só formájának stabilizálásában, így megakadályozva az agglomerációt összetapadást, csomósodást és az állagromlást. Fontos megjegyezni, hogy bár az E536 kálium-ferrocianid az élelmiszerekben elfogadott adalékanyag lehet, fontos az adagolásának és felhasználásának megfelelő szabályozása az élelmiszerekben. Mindig figyeljünk az élelmiszerek címkéjére, hogy tájékozódjunk az esetleges adalékanyagok jelenlétéről és mennyiségéről.
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E536 jelentése magyarul