Az E536 az egyik kémiai adalékanyag, amelyet az élelmiszerekben és más termékekben használnak csomósodás gátlóként. Ez az adalékanyag a kálium-ferrocianid, más néven sárga prussiate nevű vegyületet jelöli. A kálium-ferrocianid fehér vagy színtelen kristályos anyag, amely a vegyiparban különböző célokra használatos. Az E536 használatának egyes lehetséges céljai közé tartozhat a színstabilizálás, antioxidáns tulajdonságok biztosítása és az anyagok számára speciális mechanikai tulajdonságok adása. Gyakran használják például sóban és sós ételekben, mivel segíthet a só formájának stabilizálásában, így megakadályozva az agglomerációt összetapadást, csomósodást és az állagromlást. Fontos megjegyezni, hogy bár az E536 kálium-ferrocianid az élelmiszerekben elfogadott adalékanyag lehet, fontos az adagolásának és felhasználásának megfelelő szabályozása az élelmiszerekben. Mindig figyeljünk az élelmiszerek címkéjére, hogy tájékozódjunk az esetleges adalékanyagok jelenlétéről és mennyiségéről.

Forrás: https://yangsheng.hu/e536-a-halalos-mereg/

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E536 jelentése magyarul

Vidanet banner