Gamer szótár

speedrun jelentése

Speedrun jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ speedrun fordítása, magyarázata itt.
  1. gyors végigjátszás, rohanós végigjátszás, sietős végigjátszás

A speedrun egy játék végigjátszása a lehető leggyorsabban, rekord sebességgel. A speedrun során a gamer az adott játékban található hibákat, sebezhetőségeket is kihasználja annak érdekében, hogy minél gyorsabban eljusson a játék végéig. 

Egy speedrun rekord felállításához nagyon komoly előkészületek és kutatómunka szükséges. A játékosnak meg kell jegyeznie a legapróbb részletet is annak érdekében, hogy megtalálja a játék végéhez vezető legrövidebb, illetve leggyorsabb utat. 

A világ egyik legnagyobb példányszámban elkelt játékának, a GTA V-nek a fő küldetéseit például nagyjából 30 óra alatt lehet végigjátszani, míg ugyanerre egy speedrun keretében nem egészen 6 órára van csak szükség. 

A speedrunokat különböző kategóriákba osztják, például "any%", ahol a cél a játék bármilyen eszközzel történő mielőbbi befejezése a cél, vagy "100%", ahol a játék összes elemét teljesíteni kell.

Példamondat:

  • A Dark Souls nevű játék nagyon népszerű a speedrun közösségben, hiszen rengeteg trükköt lehet alkalmazni a minél gyorsabb végigjátszás érdekében.
  • A speedrunok népszerűek a Twitchen, ahol a játékosok élőben mutathatják be a képességeiket és a játékokban rejlő sebességi rekordokat.

Eredet: A "speedrun" kifejezés a "speed" (→ sebesség) és a "run" (→ futás) szavakból ered.

 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: speedrun jelentése magyarul