Gamer szótár

spawn camping jelentése

Spawn camping jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ spawn camping fordítása, magyarázata itt.
  1. újraéledési táborozás → amikor egy játékos vagy csapat olyan helyeken helyezkedik el, ahol a játékosok a haláluk után újraélednek, amikor is azonnal megölik őket 

A "spawn camping" azt jelenti, hogy egy játékos a respawn hely közelében tartózkodik, és az újraledő karaktereket azonnal megöli, ami frusztráló lehet a többi játékos számára, hiszen nem ad lehetőséget a reagálásra. A játékosok ezt a technikáját lenézik, mivel az ellenfélnek alig vagy egyáltalán nem ad esélyt a visszavágásra. Számos játékban a fejlesztők beépítettek bizonyos mechanizmusokat, amelyek megakadályozzák vagy nehezíti ezt a taktikát.

Példamondat:

  • A játékosok bosszúsak voltak, mert az ellenfél folyamatosan spawn campingelt, és nem engedte őket kijutni.
  • A spawn camping gyakran kellemetlen, hiszen nem ad esélyt a frissen megjelenő játékosoknak arra, hogy bármilyen cselekvést hajtsanak végre.
  • A játékfejlesztők gyakran igyekeznek megakadályozni a spawn campinget olyan mechanikákkal, amik védelmet biztosítanak a frissen feltámadó játékosok számára.

Eredet: A "spawn" szó a játékokban a karakterek vagy objektumok megjelenésének helyét és folyamatát jelenti, míg a "camping" szó a taktikát írja le, amikor egy játékos ugyanazon a helyen marad és várakozik (gyakran rejtve), hogy könnyű célpontokat találjon. 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: spawn camping jelentése magyarul