Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: savanyúságot szabályozó anyag

Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert

E-szám rövid leírása: A tejsav számos élelmiszerben természetes módon is jelen van, az emlősök szervezetében anyagcseréjük során keletkezik. Az élelmiszer-adalékanyag tejsav és tejsav-laktát elegyéből áll. Cukrok tejsavas erjesztésével vagy szintetikus úton állítják elő.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: alacsony zsírtartalmú majonézek, kovászos kenyerek, ömlesztett sajtok, puhacukorkák, saláták, savanyított zöldségek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 270 Tejsav jelentése magyarul

Vidanet banner