Gamer szótár

hack and slash jelentése

Hack and slash jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ hack and slash fordítása, magyarázata itt.
  1. kaszabolás → olyan játékmenet, illetve játékműfaj, amelyben a játékos közelharci fegyvereket és ismétlődő kattintást vagy gombnyomkodást használ nagyszámú ellenség gyors legyőzéséhez

A videojátékok világában a hack and slash olyan játékműfajra utal, amelyben a játékosoknak nagy számú ellenséget kell gyorsan és ügyesen legyőzniük, gyakran fegyverek és különleges képességek segítségével. A hack and slash játékok gyakoriak a szerepjátékok (RPG) és akció-játékok között. A hack and slash játékok általában a harcra és a gyors reflexekre összpontosítanak, a játékosoknak pedig fejleszteniük kell a karakterüket és felszerelésüket, hogy megbirkózzanak a játék kihívásaival.

Példamondat:

  • A hack and slash játékokban a játékosoknak gyorsan és ügyesen kell legyőzniük a nagy számú ellenfelet.
  • A hack and slash műfaj népszerű a szerepjátékok (RPG) és akció-játékok között, ahol a harc és a gyors reflexek állnak a középpontban.
  • A Diablo és a God of War sorozatok jó példák a hack and slash játékokra, ahol a játékosoknak nagy mennyiségű ellenfelet kell legyőzniük, hogy előrehaladjanak.

Eredet: A "hack and slash" kifejezés az angol nyelvből származik, jelentése kb. "üsd és vágd" és eredetileg a harci jelenetekre és a fegyverekkel való küzdelemre utalt.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: hack and slash jelentése magyarul