Gamer szótár

hit points, health points (HP) jelentése

Hit points, health points (HP) jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ hit points, health points (HP) fordítása, magyarázata itt.
  1. életerő, életerőpont → életerőt jelölő mérőszám

A videojátékok világában az HP ("hit points" vagy "health points") olyan mérőszám, amely a játékos karakterének vagy az ellenfelek életerejét jelöli. Amikor egy karaktert támadnak, az HP-ja csökken, és ha eléri a nullát, a karakter meghal vagy kiesik a játékból. Az HP kezelése fontos része a játékmenetnek, különösen a szerepjátékokban (RPG), a stratégiai játékokban és a harci játékokban. 

Példamondat:

  • A játékos karakterének HP-ja megmutatja, hogy mennyi életereje maradt még.
  • A harcok során a karaktereknek ügyelniük kell az HP-jükre, és ha szükséges, gyógyító tárgyakat, képességeket kell használniuk vagy healer segítségét kell kérniük a HP visszanyerése, ill. növelése érdekében.
  • A szerepjátékokban, mint például a Final Fantasy sorozatban, a karakterek HP-jának kezelése fontos része a stratégiának.

Eredet: A "hit points" (→ találati pontok) vagy "health points" (→ egészség pontok) kifejezés az angol nyelvből származik, és eredetileg a karakterek életerejét vagy életpontjait jelöli. 

Forrás: jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: hit points, health points (HP) jelentése magyarul