Gamer szótár

simulation jelentése

Simulation jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ simulation fordítása, magyarázata itt.
  1. szimuláció → olyan játékfajta, amely a valós életkörülményeket utánozza

A játékok kontextusában a szimuláció olyan játékokat jelöl, amelyek valósághűen utánozzák a valós élet egyes aspektusait, mint például a repülés, a gazdálkodás vagy a városépítés. A szimulációs játékok célja gyakran az, hogy a játékosoknak lehetőséget adjanak arra, hogy megtapasztalják és interakcióba lépjenek a valóság egy virtuális reprezentációjával, gyakran tanulási, kikapcsolódási vagy szórakozási céllal. Ma már szinte mindenre létezik szimuláció. Gyakori példák a következők: városépítési, repülési vagy vezetési, sport és háborús szimulációk.

Példamondat:

  • A játékos nagyon élvezte a repülőgép-szimulátort, mert realisztikusan utánozta a valódi repülés élményét.
  • Az új városépítő játékban a simulation elemek nagyon kidolgozottak, beleértve a lakosság különböző szükségleteit és a gazdasági rendszert.
  • Sok játékos szereti a farm-szimulációkat, mert lehetővé teszik számukra, hogy saját gazdaságukat hozzák létre és menedzseljék.

Eredet: A "simulation"  (→ szimuláció) egy angol kifejezés, a szó a latin "simulatio" szóból származik, ami "utánzatot" vagy "előadást" jelent. 

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: simulation jelentése magyarul