Gamer szótár

skill tree jelentése

Skill tree jelentése magyarul a gamer szótár alapján. Tudd meg, mi a pontos jelentése most ✔️ skill tree fordítása, magyarázata itt.
  1. képességfa, készségfa → egyfajta létraként működő megoldás, amelyben új képességek csak akkor válnak feloldhatóvá, ha bizonyos képességeket már sikerült elsajátítani

A videojátékokban a skill tree, vagyis képességfa a karakterek fejlődését és a képességek fejlesztését szabályozza. Az elnevezés arra utal, hogy a képességek fejlesztési rendszere gyakran hasonlít egy fára, ahol a játékosok választhatnak, hogy mely "ágakon" haladnak tovább, miközben a karakterüket fejlesztik. A skill tree általában lehetővé teszi a játékosok számára, hogy testreszabják a karakterüket, és olyan képességeket fejlesszenek, amelyek a saját játékstílusukhoz és stratégiájukhoz illenek.

Példamondat:

  • Tomi hosszú perceken át tanulmányozta a skill tree-t, hogy megtalálja a legjobb képességek kombinációját a karakteréhez.
  • A képességfa lehetővé tette a játékos számára, hogy testreszabja a karakterét, és úgy fejlessze, hogy az maximálisan illeszkedjen a saját játékstílusához.
  • Az egyik skill tree ágban a karakter erősebb fizikai támadásokat sajátíthat el, míg a másik ágban varázslatokat tanulhat.

Eredet: A "skill tree" (→ képességfa) kifejezés az "skill" (→ képesség) és a "tree" (→ fa) szavakból ered.

Forrás: Patuš Arnold szakdolgozata + jelentese.hu gyűjtés

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: skill tree jelentése magyarul